luni, 2 mai 2011

DULCIURI

TORT DIPLOMAT

Ingrediente:
5 oua
1 litru frisca lichida
200 g zahar
3 linguri faina
4 plic gelatina
1/2 kg lapte dulce
esenta vanilie
fructe: banane, portocale...etc (dupa preferinta fiecaruia)
piscoturi (sau blat de tort)
Se amesteca intr-o cratita galbenusurile cu zaharul, faina si laptele si se pun pe foc amestecand continu sa nu se lipeasca pana se ingroasa si devine ca o crema. Dupa ce este gata se da la rece. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Se bat albusurile spuma cu 5 linguri de zahar .Separat se bate frisca cu zahar dupa gust si din ea se opreste un sfert pentru ornat. Gelatina care s-a inmuiat se pune la foc mic si se amesteca in ea pana se topeste gelatina dupa care se toarna peste crema care s-a racit amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Peste compozitie se adauga frisca batuta (trei sferturi din ea-restul se pastreaza pentru ornat) apoi albusurile batute spuma, fructele si se omogenizeaza.
Pregatim o forma de tort in care punem folie de aluminiu pe peretii si fundul ei dupa care turnam compozitia iar deasupra compozitiei asezam piscoturi sau un blat de tort. Se da la rece pentru cateva ore timp in care se incheaga compozitia .Cand este gata il rasturnam pe un platou dezlipim folia de aluminiu de pe tort si-l ornam cu frisca dupa placere.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu