luni, 2 mai 2011

Prajitura din foi de placinta insiropata

Trebuie sa incercati aceasta reteta e nemaipomenita..!! Eu de cand am descoperit-o o fc o data pe saptamana pentru sotul meu iubit care e  pur si simplu inebunit dupa ea...Yamiiii....foarte gustoasa si bine insiropata...



Ingrediente:

- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de zahar
- 1 pachet foi de placinta (400 grame)
- 1 pahar de iaurt (200 ml)
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lamaie
- 1 fiola esenta de rom
- sirop de zahar ars (6, 7 linguri zahar, 3 cani apa)

Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placinta:
Se zdrentuiesc bine de tot..(am o placere sa le fc asa faramite mici...:))..).
Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine:
Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza compozitia....Se toarna compozitia intr-o tava  (nu trebuie unsa cu nimic)   si se da la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180g).
Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar (eu am pus zahar mai mult sa fie mai insiropata....). Cand incepe sa se caramelizeze (nu are voie sa fumege sau sa se arda/sa se inegreasca, fiindca va fi amar) adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin...Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda:
Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet...pe masura ce-l turnati peste prajitura...
La final va iesi zemoasa si dulce ca o baclava.... Se taie cand se raceste si se serveste si cu frisca deasupra daca doriti..(.eu am incercat si aceasta varianta...yamiii..delicioasa ...)Aici este abia scoasa din cuptor...rumenita...
si pe urma insiropata....
Aici se vede cat de bine insiropata este....
Reteta preluata de la Laura...ms mult Laura e delicioasa....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu