miercuri, 25 mai 2011

Pachetele cu carne

Ingrediente:
- 400 g. aluat foietaj
- 150 g. morcovi
- 2 linguri patrunjel tocat proaspat sau menta
- 250 g. carne tocata mixta
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoare. Se spala patrunjelul sau menta, si se taie marunt.
Se prajeste carnea tocata in ulei; se adauga morcovii si se prajesc impreuna cu carnea. Se condimenteaza cu sare si piper:
intinde, usor, fiecare bucata de aluat cu sucitorul presarat cu faina:
Se aseaza gramajoare de carne tocata, lasand marginile aluatului libere.
Se separa albusul de galbenus; se ung marginile aluatului cu albus batut:
Se indoaie colturile spre mijloc si se apasa tare sa se lipeasca:
Se aseaza pachetelele pe o tava umezita si tapetata cu hartie de copt:
Se amesteca galbenusul cu lapte (la temperatura camerei) si se ung pachetelele:
Se da tava la cuptor cca. 25 de minute.
Se scot pe hartie absorbanta si se lasa sa se racoreasca; se transfera apoi pe platoul de servit:
                                          POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu